14 Eylül 2014 Pazar

True Blood


True Blood, 7 sezonluk geçmişe sahip bir HBO dizisidir. Bilmeyenler illaki vardır ama benim için bu yazı, tanıtım yazısından çok gecikmiş bir veda yazısı. Bir yaz günü, henüz Twilight çılgınlığı sona ermemişken  ön yargıyla başlayıp çok sevdiğim, bazen ana karakterimiz Sookie'den usanıp bir kaç sezon ara verdiğim, daha sonra yine başlayıp the authority diye diye arka arkaya izlediğim yazların vazgeçilmezi dizi True Blood, bu yaz 7. sezonunu da yayınlayarak bitti. 


Aslında bir kitap uyarlaması olan bu dizinin hikayesi, insanların düşüncelerini duyabilmek gibi tuhaf bir yeteneğe sahip olan Sookie'nin yaşamını sürdüğü güney kasabasında vampirlerin ve insanların kaynaştığı döneme denk gelen bir zamanda başlıyor. Vampirler yeni üretilen sentetik kan (True Blood) sayesinde gizlice yaşadıkları hayatlarından geceleri kimliklerini saklamadan insanlarla sosyalleşebildikleri normal bir hayata geçiyorlar. Bunun beraberinde aslında kimliklerini saklayan yalnızca vampirlerin olmadığı ortaya çıkıyor ve envai çeşit ırk da yavaş yavaş uykusundan uyanıyor. Kasaba en kaba tabirle biraz çıldırıyor. 


Vampir denilince akla ergenlik gelen günümüzde bu vampirlerin oldukça yetişkin tarzda takıldıklarını belirtmek isterim. Kimse vampir bunlar diye klasik tiplemelerdeki gibi model gibi yakışıklılık ya da Erward Cullen romantikliği beklemesin. Vampir dediysek doğaları oldukça sert, kendi hırsları ve kendilerine has duygusallıkları var. Bir de genellikle olağan üstü varlıkların olduğu fantastik dizilerde insan karakterlerin yabana atıldığı durumlar gözlemlenir ancak True Blood'da böyle bir şey yok. Her karakterin maceraya en yüksek seviyeden ortak olmasını izlerken en olmadık yerde kahkaha atabilir bazen de ağlayacak konuma bile gelebilirsiniz. Fantastik olmasına rağmen bu dizinin her karakterini bağrınıza basıyorsunuz.

Yedi sezonunu tamamlamış, fantastik drama olarak kabul ettiğim bu dizinin tanıtım fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz. Bu arada gelmiş geçmiş en iyi jeneriğe sahip olduğunu söyleyebilirim.


1. Sezon Fragman:
İyi seyirler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder