15 Eylül 2014 Pazartesi

You're The Worst


FX'in  romantik komedi türündeki bu yeni dizisi You're The Worst'ü, ilk sezonunu tamamlamasına ramak kala keşfettim.

Dizi bir düğün sahnesinin ortasında İngiliz aksanlı bir adamın gelinle kavgaya tutuşmasıyla başlıyor. Baş roldeki esas oğlanın İngiliz aksanlı olmasına bakmayın dizi LA'da geçiyor. Adından da anlaşılacağı üzere ilişkilerde kendilerini en kötüsü olarak tanımlayan Gretchen ve Jimmy'nin söz konusu düğün gecesi karşılaşmaları ve kimyalarının onların dahi dehşete kapılacakları oranda tutmasıyla başlıyor.


Normal  sayılan türde bir ilişki yaşamamaktan oldukça memnun olan çiftimiz, ilişkileri normale kaydıkça kendilerini adeta toparlama ihtiyacı hissediyorlar. Birbirlerine karşı dürüstlükleri ve rahatlıkları Him & Her dizisini bilenlere onları hatırlatabilir. Öylesine rahat, çoğu zaman öylesine iğrenç, bazen de bir o kadar sevimliler.

Dizi bir komedi dizisi ancak kahkaha attırmaktan çok gülümseten bir yapısı var. Yaklaşık 20'şer dakika süren dizinin her bölümü bir öncekinden daha iyiye evrildiğini söyleyebilirim. Dizi bu iki karakterin etrafında şekillenirken günlük hayatımızdan bazı rutinlerle ilgili zekice hazırlanmış ufak çaplı alaylara da kayabiliyor. Konuyla alakasız olarak, sempatik esas kızı canlandıran Aya Cash'in acayip bir şekilde oyuncu Nesrin Cavadzade'ye benzettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Biraz tuhaf ama dürüst, eğlenceli bir kadın ile erkek ilişkisine göz atmak isteyenler için güzel bir dizi.

Her bölümünü ilgiyle izleyeceğinize emin olduğum bu dizinin tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder