14 Eylül 2014 Pazar

The Knick


The Knick, yazısını yazmak için sezonun bitmesini bekleyemediğim taptaze bir Cinemax dizisi.  Dizi 1900'lerin New York'unda, Knickerbocker Hastanesi'nde geçen bir hayatı inceliyor. İnceliyor diyorum çünkü bir belgesel niteliğinde naturel sahnelere sahip. 


Tıp bugünkü teknolojik seviyesini henüz yakalayamamışken, ilerlemeye çalışan doktorların yaşadığı tıbbi talihsizlikler ile birlikte, bu talihsizliklere tahammül etmeye çalışırken yaşadıkları psikolojik zorlukları da ele alması daha ilk bölümden oldukça etkileyici. Antibiyotik, Penisilin gibi kritik ilaçların, kritik ameliyat aletlerinin ve cihazlarının olmadığı günlere dönüş yapmak için en ideal atmosfere sahip dizi. Dizi, 1900'lerin karanlık çamurlu sokakları, at arabaları, ırkçılıkla dolu bir Amerika, olabildiğince şaşaalı evler, sosyal statü ve din çatışmaları ile dolu, bir dönem dizisinden bekleyebileceğiniz her şeye sahip.


Tıp konusunda kibri, cesareti, ulaşılmaz olana tutkusu bitmek bilmeyen becerikli ama kendi içinde tutarsızlıkları ve zayıflıkları olan Dr. John W. Thackery'i canlandırmada Clive Owen başarılı. Dr. John, doktorların yaşamlarıyla ilgili yapımlardan çağrışım yapan klasik doktor tiplemesine yakın olsada kendisinin 1900'lerde yaşıyor olması onu orijinal kılıyor. Henüz sezonu tamamlanmayan bu dizinin tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.


İyi seyirler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder