11 Mayıs 2014 Pazar

Mildred Pierce


Mildred Pierce, başarısı beş Emmy ödülü ve bir Altın Küre ödülü ile taçlandırılmış HBO yapımı beş bölümlük bir mini drama dizisidir. Dizinin adı yetenekli oyuncu Kate Winslet'in canlandırdığı Mildred karakterinden gelmekte. 

Mildred, Amerika'nın Büyük Buhran'ını yaşadığı zamanlarda işsiz kocası tarafından aldatılmasıyla yüzleşir ve iki çocukla birlikte kendi ayaklarının üstünde durmanın yollarını aramak zorunda kalır. Ekonomik krizin ülkenin her yerinde kendini göstermesinden nasibini alan California'nın sokaklarını aşındıran Mildred umduğu gibi bir iş bulamaz. Yaşam mücadelesinde yenik düşmemek için küçük bir kafede garson olarak işe başlayan Mildred, zor bulduğu bu işini küçük yaşta hırsları boyunu aşan kızı Veda'dan saklayacaktır. 


Veda'nın da etkisiyle Mildred elinden gelenin en iyisi ile mücadeleye devam edecek bu sırada 5 bölüm boyunca başına gelenler Öyle Bir Geçer Zaman ki Cemile'nin 120 bölüm boyunca başına gelenleri kıskandıracak türde olaylar olacaktır. 


Drama oynamak için yaratılmış bir yüze sahip olan Kate Winslet'in yanında küçük Veda'yı canlandıran oyuncu Morgan Turner ve büyük Veda'yı canlandıran oyuncu Evan Rachel Wood'un performansları oldukça iyi. 30'lu yılların Amerika'sında geçen bu hikayenin klişelerle dolu olacağını beklemek gayet doğal. Ancak beklenenin aksine hikayenin akıcı ve merak uyandırıcı olduğunu söyleyebilirim. Dizinin tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz. 




İyi seyirler.

2 yorum: