10 Mayıs 2014 Cumartesi

The Americans


1980'lerin başında Ronald Reagan'ın ABD başkanlığı yaptığı dönemdeki  ABD ile SSCB arasındaki soğuk savaşı konu alan bir drama dizisi The Americans. Washington'da dışarıdan normal Amerikalı aile görünümü veren iki evli KGB ajanının başından geçen olayları sürükleyici ve olabildiğince gerçekçi bir şekilde aktarıyor. Gerçek kimliklerini kendi çocuklarından, hatta Elizabeth ve Philip adlarını almadan önceki kimliklerini birbirlerinden dahi saklamak zorunda olan çift oturdukları mahalleye FBI ajanı Stan'in taşınması ile ciddi bir tehdit altında kalacaktır. 

Nereden geldiğini asla unutmayan ve görev sırasında hiç bir tereddüte kapılmayan sert kadınımız Elizabeth'in, Amerika hayatına daha kolay uyum sağlayan anlaşmalı evliliğinden kocası Ajan Philip ile arasındaki bağ önceleri kuvvetli değilken olaylar kızıştıkça daha farklı bir hal almaya başlar.


Tabi ajanlar, Ruslar, FBI denilince hemen akla gelen gerçeklikten uzak James Bond serisi görüntüleri oluyor. Ama dizinin en güzel yanlarından biri de bu algıyı hemen yok etmesi. Ya da Amerikalıların çektiği bir soğuk savaş dizisinin abuk subuk Amerikan propagandalarıyla dolu olmasını beklemek çok doğal. Bunun beklediğimden çok daha düşük olduğunu söyleyebilirim. Rahatsız edecek kadar belirgin değil.


Ajanların hayatı evet fazlasıyla aksiyonla dolu ancak 80'li yılların izin verdiği teknolojiyle yapabildikleri casuslukların gerçeklik algısı tatmin edici. Karakterlerin orijinalliği, oturaklılığı, oyuncuların performansları çok iyi. Senaryo ve kurguda göze çarpan mantık hatalarına rastlamadım diyebilirim. Son zamanlarda heyecanla izlediğim nadir dizilerden biri. Şimdiye kadar iki sezonu bulunan dizinin ilk sezon tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.


İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder