9 Mayıs 2014 Cuma

Orange Is The New Black

Yine gerçek bir hayat hikayesinden uyarlarma bir Amerikan dizisi Orange Is The New Black. Netflix'in yeni dramalarından biri. İlk iki bölüm itibariyle sönük başlayan dizi ilerledikçe insanı içine çekmeyi ve karakterlerle bağ kurdurmayı başarıyor. Hapishane yaşamını konu edinen dizide tahmin edebileceğiniz gibi üzerinde durulan karakter sayısı oldukça fazla. Benim en sevdiğim ve dizilerde aradığım özelliklerden biriside karakter bolluğudur. 

Ana karaktere gelirsek yüzünü Katy Perry'e benzettiğim Piper Chapman nişanlı, nazik görünümlü, beyaz bir kadın olarak 10 sene önce tanıştığı uyuşturucu satıcısı Alex yüzünden hapse girer. Konforlu hayatını ve nişanlısını geride bırakarak tutukluluk günlerini doldurmaya çalışan Piper'in cezaevi hayatı beklediğinden daha zorlu geçecektir.




Yavaş yavaş cezaevi şartlarına uyum sağlayan Piper aynı zamanda tüm hayatını ve benliğini sorgulamaya başlar. Mücadele ettiği veya zorbalığına maruz kaldığı her karakterinde flashback'ini bize sunan dizi karakterlerin davranışlarının arkasındaki gerçeği anlamamıza olanak sağlıyor. Yani dizide hiç kimse saf kötü ya da saf iyi değil. Her karakterin derin bir hikayesi ve gelişimi mevcut. Piper'in adım adım değişen psikolojisini izlemek yani hafiften çıldırmasını izlemek çok heyecanlı. 
               
Aile ilişkileri, kültür çatışmaları, cinsellik, kadın ilişkileri, ırkçılık, hapishane yaşamı, ihanet, dostluk vb. bu tür konuları yüzeysel değil ciddi bir felsefe ile ele alıyor.  İlk sezonun tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz. 


İyi seyirler!





                                                                              

1 yorum:

  1. Öncelikle söylemeliyim ki blogun gerçekten çok güzel olmuş. Buradaki birkaç diziye başlama konusunda tereddütlüydüm.Burayı okuduktan sonra hepsine olmasa da çoğunu izleyeceğimi söyleyebilirim.Umarım yazmaya devam edersin.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil