9 Mayıs 2014 Cuma

My Mad Fat Diary


My Mad Fat Diary Türkçesi 'Benim Deli Şişman Günlüğüm' yani adından da anlaşıldığı üzere kendisini hem şişman hem de tabiri caizse deli olarak tanımlayan genç bir kızın günlük yaşantısını kaleme almasıyla oluşan  bir İngiliz dizisidir. Dizi gerçek hayattan uyarlanma yani Rael Earl karakteri gerçektir.

Öncelikle diziyi izlemeden önce dizinin karakterleri ile aramdaki yaş farkı diziyi sevip sevmeme konusunda beni şüpheye düşürmüştü. Sonuçta ergenlik çağımı geçeli yıllar olmuştu ve gençlik dizilerinin yüzeyselliği hafızamda olumsuz bir yer edinmişti. Ama dizinin doksanlı yıllarda geçmesi diziye bir şans vermemi sağladı ve daha ilk bölümden çok farklı bir yapımla karşı karşıya olduğumu anladım.



Diziye ve karakterlere gelirsek ana karakterimiz olan Rae babasız büyümüş, kilo ve psikolojik problemlerine sahip bir genç kızdır. Annesiyle olan ilişkisi de klasik anne kız ilişkisi değildir. Dizi Rae'nin rehabilitasyon merkezinden çıktıktan sonra yeni bir arkadaş çevresine girmesiyle başlıyor. Doksanlı yılların müzikleriyle harmanlanan dizide gençlik sorunları ile başa çıkmaya çalışan, çoğu konuda bir sıfır yenik başlayan Rae'nin maceralarını; esprili, yeri geldiğinde hüzünlü bir şekilde günlüğüne kaydetmesini izliyoruz. Bunu öyle samimi bir şekilde yapıyor ki diziyi izleyen herkes o dönemlerine ait olsun olmasın kendinden bir parça bulabiliyor ve kendini Rae'nin yerine koyabiliyor. Dizide çalan parçaların bazılarını bu playlist'ten dinleyebilirsiniz. Tanıtım filmini de aşağıdan izleyebilirsiniz.




İyi seyirler!


        
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder