11 Mayıs 2014 Pazar

Utopia


Utopia, önümüzdeki günlerde David Fincher tarafından HBO-Amerikan versiyonunun çekileceği çok başarılı bir İngiliz bilim kurgu dizisidir. Yok-olmayan anlamındaki Yunanca kökenli 'üyopya' kelimesinin beynimizde oluşturduğu paranoyak ruh halinin karşılığını rahatlıkla buluyor dizi. Gerçekte olması bugün bile ihtimal olabilecek ürkütücü tasarımların yaydığı korku dalgalarıyla geçen bir sezondan oluşuyor.

Dizide ailesinden ayrı büyümüş gizemli Jessica Hyde bilim adamı olan babasının şizofreni hastalığına yakalandığı sıralarda yaptığı tuhaf çizimlerin izini sürmektedir. Tek bir bölümün yayınlandığı 'Ütopya' adını verdikleri karanlık karakterlerle dolu bu çizimlerin bir çok takipçisi vardır. Orijinal çizimlerin ilk bölümünü elinde bulunduran Becky internetten tanıştığı diğer takipçilerle buluşmaya karar verir. Jessica Hyde ile birlikte ortaya çizimlerin tek bölümden oluşmadığı ve eserin anlatmak istediğinin  çok önemli bir mesaj olduğu ortaya çıkar. Öyle ki bu mesajın ucu Sağlık Bakanlığı'na kadar dayanmaktadır ve bu yüzden buluşmaya gelen takipçilerin hepsi bu sırrın bilinmesini istemeyen Network denilen karanlık yapının hedefi haline gelecektir.


Soğuk atmosferi, karakterlerin donuk ifadeleri ile dizinin fazlasıyla İngiliz olduğunu söyleyebilirim. Enteresan senaryosunun yanında dizinin görüntüleri de mükemmel. Dizide sürekli olarak duyduğum 'Where is Jessica Hyde?' sorusundan biraz sıkılsam da başından sonuna kadar gerilimi ve heyecanı benim için hiç düşmedi. Yalnızca bir sezonu çıkan dizinin tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.



İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder